Oppskrift

Müsliscones

Enkel mat mellom hverdagsslagene

  • Hverdagsmat? Hva er egentlig hverdagsmat?
  • Jo! Det er den enkle og raske middagen du serverer før barna fyker på trening. Det er de grove vaflene du serverer til kvelds. Det er brødskiven du serverer på trappa fordi toåringen er for opptatt med sparkesykkelen til å spise. OG det er de sukkerfrie müslisconsene du tar med deg i hånda en tidlig morgen eller nyter med hjemmelaget syltetøy i ro og fred. :)
  •  
  • Til denne varianten (8 stk) trenger du:
  •   
  • 3 dl siktet hvetemel1 dl sammalt speltmel (evt hvete)
  • 3 ss Natreen strø
  • 50 g kaldt meierismør, i terninger
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl sukkerfri müsli
  • 0,5 dl rosiner
  • 1 dl hakkede valnøtter, kan sløyfes
  • 1,5 dl melk
  • sammenpisket egg, til pensling (kan sløyfes)
  •  
  • Slik gjør du:
  • Sett ovnen på 250 grader, over og undervarme.
  • Finn frem et muffinsbrett og smør åtte av formene med smeltet smør.
  • Ha mel, bakepulver og Natreen i en bakebolle. Rør raskt sammen. Tilsett smør i terninger og bruk fingrene til å smuldre smøret inn i melblandingen. Bland inn müsli, nøtter og rosiner og hell tilslutt i melk. Rør bare til alt såvidt er blandet.
  • Ha bittelitt mel på benken. Tipp deigen oppå melet og form til en pølse. Del i åtte like store emner. Form til boller som du legger i de smurte muffinsformene. Pensle eventuelt med litt egg før du steker dem midt i ovnen i ca 10 minutter eller til de er gylne og får en hul lyd når du banker på dem.
  • Avkjøl litt før du spiser dem som de er, eller kanskje med litt smør og syltetøy?
  • Kos deg!

 Vis oppskrift

 

 

 

OPPSKRIFT

Lapper med blåbærsyltetøy

Nytelse med blåbærsyltetøy

  • Til syltetøyet:
  • 1 kg blåbær
  • 22 g Certo syltepulver (1/2 pose)
  • 1,75 dl Natreen strø
  • 3 ts vaniljesukker (kan sløyfes)

      
  • Til lappene:
  • 4 dl siktet hvetemel
  • 1 dl sammalt rug, grov

  •  

    7,5 dl kefir eller skummet kulturmelk
  • 3-4 ss Natreen strø

  •  

    1 ss natron
  • 0,5 ts salt

  •  

    1,5 dl hvetemel
  • Litt smeltet smør til steking

      
  • Slik lager du blåbærsyltetøyet
  • Ha blåbærene i en gryte og varm opp mens du knuser bærene litt med en sleiv eller lignende. La bærene koke opp og putre to minutter. Dra gryten til side. Bland Certo, vaniljesukker og Natreen i en liten bolle og hell over blåbærene. Rør godt. La syltetøyet avkjøle helt før du har det over i egnede beholdere.

     
  • Slik lager du lappene
  • Ha mel, kefir/kulturmelk, natron, salt og Natreen en bolle og rør godt. La svelle i 20 minutter. Pisk så egget luftig og vend inn i røra. Sett en slipp-lett stekepanne på middels varme og pensle med litt smør.

    Ha litt røre (omtrent 3-4 ss) i pannen. Stek gjerne to om gangen, og stek dem til det begynner å boble små luftbobler. Dette tar ikke lang tid! Snu så og stek et lite minutt på andre siden. Avkjøl på rist.

    Nytes med deilig blåbærsyltetøy!

VIS OPPSKRIFT

OPPSKRIFT

Vafler med nyrørt jordbærsyltetøy

Vafler med god samvittighet

  • Til vaflene:
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl fin sammalt hvete
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts bakepulver
  • 4 dl lettmelk
  • 2 egg
  • 2 ss smeltet smør, evt mer til steking
  • 0,5 ts kardemomme (valgfritt)
  • 0,5 ts kanel (valgfritt)
  • 2 ss Natrreen strø
     
     
  • Slik lager du vaflene
  • Ha det tørre i en bakebolle og tilsett melk, egg og smeltet smør. Rør til en jevn røre og la det svelle 20-30 minutter. Stek i forvarmet og smurt vaffeljern.

     
  • Dette trenger du til syltetøyet:
  • 600 g jordbær, frosne eller ferke
  • 1 dl Natreen strø
  • Ca 15 g Certo frysepulver
     
     
  • Slik lager du syltetøyet:
  • Rens jordbærene og del dem i mindre biter. Er bærene frosne, må de tines først. Ha bærene i en bolle. Ha Natreen i en annen bolle og sikt Certoen over natreenen. Rør godt sammen.
     
    Ha så natreenblandingen over i bærene og bland til alt er rørt sammen og får en tykkere konsistens. Frys ned i mindre beholdere, så har du enkelt nyrørt syltetøy når du ønsker det. Kan oppbevares noen dager i kjøleskapet når det er tint.

VIS OPPSKRIFT

OPPSKRIFT

Sukkerfri iskake med bær

Forfriskende iskake med vanilje og skogsbær

  • Til isen:
  • 5 eggeplommer
  • 1 dl Natreen strø
  • 5 dl kremfløte
  • Frø fra en hel vaniljestang
  • Ca 150 g frosne bringebær
     
  • Til skogsbærtoppingen:
  • 1 pose frossen skogsbærblanding
  • Ca 15 dråper flytende Natreen (smak deg frem)
     
  • Pynt:
  • Ca 50 g hakket, sukkerfri hvit (alt. mørk) sjokolade,
  • Evt en håndfull mandelflak (kan sløyfes)
     
  • Slik gjør du:
  • Bruk en springform, 20 cm i diameter. Kle bunnen med bakepapir og lag remser som du setter langs kanten av formen. (Lettere å løsne iskaken og kantene ser finere ut). Skill eggene (hvitene kan du f.eks lage en Pavlova av) og ha eggeplommer i en skål. Tilsett Natreen og pisk kraftig.
  • Sett til side.
  • Pisk krem og vaniljefrø nesten stiv. Den skal fortsatt ha en kremet konsistens. Bland krem og eggeplommene sammen. Prøv å ikke røre for hardt, men vend rolig inn med en slikkepott. Ha tilslutt i frosne bringebær og tipp alt oppi kakeformen. Jevn toppen forsiktig og sett kaken i fryseren over natten.
     
  • Før servering lager du bærtoppingen:
  • Ha frosne bær i en gryte og lunk på dem til de ikke lenger er frosne, men slik at mange av bærene fortsatt holder formen.
  • Ikke rør for mye! Smak til med flytende Natreen.
     
  • NB. Det er lurt å ta ut kaken fra fryseren minimum 20 minutter før den skal serveres.
  • Løsne iskaken fra formen og legg over på fat. Fordel bær og sjokolade på toppen. Skjær stykker av kaken med en skarp kniv. Kos dere!

VIS OPPSKRIFT

OPPSKRIFT

Sukkerfrie boller

Deilige sukkerfrie boller

  • Til 12 deilige boller trenger du:
  • 2,5 dl melk
  • 50 g meierismør
  • 0,5 dl Natreen strø
  • 5,5 dl siktet hvetemel
  • 0,5 pakke tørrgjær
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • evt 1 sammenvispet egg til pensling
     
  • Slik gjør du
  • Ha gjær og salt i en eltebolle. Smelt smør i en liten gryte på lav varme. Ta gryten til side og ha i melken. Sjekk at væsken er fingervarm.
  • Tilsett melkeblandingen i eltebollen. Ha i kardemomme, Natreen og mesteparten av melet. Elt deigen i fem minutter og tilsett resten av melet litt etter litt. Deigen skal "slippe" bollen, men kjennes myk og fuktig.
  • Heves under plast i 40 minutter.
  • Ha deigen på benken og del i 12 like store emner. Trill til runde boller og legg på et stekebrett kledd med bakepapir. La etterheve under plast i ca 30 minutter.
  • Sett ovnen på 225 grader. Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen i ca 10-12 minutter. De er ferdige når de er gylne og har en hul lyd når du banker på dem. Avkjøl på rist.

VIS OPPSKRIFT

OPPSKRIFT

MINI-MUFFINS MED BLÅBÆR

Smakfulle mini-muffins med blåbær, søtet med Natreen.

  • Ingredienser (gir ca 24 muffins) 
  • 250 g mel 
  • 2 ts bakepulver 
  • 1/2 ts natron 
  • 2,5 ss Natreen Strø
  • 2-3 ts kanel 
  • 1/2 ts salt 
  • 125 g (små) blåbær 
  • 1 egg 
  • 225 ml melk 
  • 75 ml maisolje 
  • revet skall av 1 sitron 
  • ½ ss sitronsaft 
  • 24 små muffinsformer 
  • Tilberedning: 
  • Forvarm ovnen til 200 ° C. Sikte mel, bakepulver, natron, Natreen Strø, kanel og salt, og bland dette sammen i en bakebolle. Tilsett bærene i melblandingen. Lag et hull i midten av melblandingen med en skje.
  • I en annen bakebolle vispes først egg, rør så inn kulturmelk, olje, revet sitronskall og sitronsaft. Hell eggblandingen i hullet i melblandingen, og rør med en gaffel til den danner en litt klumpete røre. Rør til du ikke lenger ser mel. 
  • Fordel røren i muffinsformer. Settes i midt i ovnen og stekes i ca 15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøles før servering. Velbekomme!

VIS OPPSKRIFT

OPPSKRIFT

Hverdagspaier uten tilsatt sukker

Ypperlig til kveldsmat eller dessert

  • Ingredienser (gir 24): 
  • 6 ark av fryst butterdeig, tint 
  • 3 epler (red delicious, pink lady eller santana) 
  • noen dråper sitronsaft 
  • 4 egg 
  • 125ml kremfløte (lys) 
  • 1½ ss Natreen Granulat 
  • 1-2 ts malt ingefær 
  • Muffinsbrett med plass til 24 stk
  • Tilberedning: 
  • Forvarm ovnen til 200 ° C. Skjær hvert ark med butterdeig i fire firkanter og legg en deigfirkant i hver muffinsform. Press deigen til kanten av formen. 
  • Skrell eplene, fjern kjernen og kutt eplene i små biter. Bland i noen dråper sitronsaft for å hindre misfarging. 
  • Visp eggene med fløten, Natreen Granulat og ingefær. Tilsett eplebiter til blandingen. Fyll deigen med epleblandingen. Sett i midten av ovnen og stek paiene i ca 15 minutter til de er gyllenbrune. 
  • Server paiene lunken eller ved romtemperatur.

VIS OPPSKRIFT

OPPSKRIFT

Nøtte- og ananasKAKE

Prøv denne friske oppskriften for Nøtte- og Ananaskake sammen med kaffe eller te. Søtet med Natreen strø.

 

  • Ingredienser (gir 24): 
  • 60 g fersk kremost 
  • 4 egg, skill eggeplomme og hvite fra hverandre
  • revet skall av 1 sitron 
  • 3 ss Natreen strø
  • 10g potetmel, siktet 
  • 1 klype tørket knust rød pepper 
  • 100 g finmalte hasselnøtter 
  • 100 g ananas, i små terninger 
  • Muffinsformer
  • Tilberedning: 
  • Forvarm ovnen til 200 ° C. 
  • Pisk kremost til en luftig konsistens i en bakebolle. Bland eggeplommer, sitronskall, Natreen-strø, potetmel og til slutt rød pepper. Tilsett malte hasselnøtter. 
  • Pisk eggehvitene stive i en ren bakebolle. Tørk ananasen tør. Tilsett nøtteblandingen og ananas til eggehvitene, og bland forsiktig sammen. 
  • Fordel blandingen i formene og sett i midt i ovnen. Stekes i 12-15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist før servering.

 

VIS OPPSKRIFT