vaniljemuffins.jpg

OPPSKRIFT

Vaniljemuffins med karamellfyll

Sukkerfrie, supersaftige vaniljemuffins med karamellfyll, toppet med silkemyk sjokoladekremglasur

Disse muffinsene er egentlig nydelige som de er, men skal du unne deg litt ekstra luksus, så kan vi love deg en himmelsk opplevelse om du fyller dem med karamell og topper med myk sjokoladeglasur!

 

Vaniljemuffins

  • 3 stk egg
  • 40g lett gresk yoghurt
  • 35 g lett kremost naturell
  • 50 g speltmelt
  • 70 g fettredusert mandelmel
  • 15 g revet kokos
  • 0,75 ts bakepulver
  • 25 g flytende Natreen
  • 1 godt moden banan

 

Slik gjør du det:

Visp egg og flytende Natreen luftig, tilsett deretter gresk yoghurt. Tilsett bakepulver og visp inn havremel og mandelmel litt etter litt. Rør inn revet kokos helt til slutt. Fordel røren i muffinsformer, og stek midt i ovnen på 180 grader i. ca 12-15 minutter - alt etter hvor store former du bruker.

 

Karamellfyll

Tilbered karamellfyllet etter denne oppskriften, og så la den koke i 2-3 minutter ekstra i mikrobølgeovnen for å få en tykkere konsistens.

 

Sjokoladeglasur

  • 8 ss Natreen strø
  • 250g smør
  • 6 eggeplommer
  • 3-4 ss kakao
  • 0,5 ts vaniljepulver

Mikse smør og Natreen luftig i en kjøkkenmaskin eller med en elektrisk håndmikser. Deretter tilsetter du en og en eggeplomme mens du pisker til en luftig smørkrem. Til slutt blander du inn kakaopulver og vaniljepulver.

Fjern en liten grop i hver muffins og fyll med karamell, ca 1,5 ts i hver. Ha så sjokoladeglasuren over i en sprøytepose, og dekk hver muffins med sjokolade. På bildet har vi hatt ganske mye glasur på hver, men du bestemmer selv hvor tykt lag det skal være. Disse kan fint oppbevares i fryseren og tas opp enkeltvis når man har lyst på noe godt!