Vaniljeis med karamellsaus og ristede pecannøtter

Porsjoner: En kake

Ingenting smaker bedre enn hjemmelaget is om sommeren. Kombinasjonen med karamellsaus og ristede pecannøtter er nydelig. Og det beste? Den er helt sukkerfri!

 

Begynn med å lage karamellsausen og pecannøttene. Oppskrift på karamellsaus finner du her.

 

Sett 4 dl vikingmelk i kjøleskapet dagen før du skal lage isen, eller i fryseren i 30-60 min.

Ingredienser

 • Oppskrift på karamellsaus finner du under
 • Ristede pecannøtter
 • 40g pecannøtter
 • 4 dl vikingmelk (vaniljeis)
 • 3 dl kremfløte (vaniljeis)
 • 8 ss Natreen strø (vaniljeis)
 • 1,5 ts flytende vaniljeessens (vaniljeis)

Fremgangsmåte

 1. 01

  Kakebunnen: Begynn med å sette ovnen på 180 grader. Bland sammen kokosmel, speltmel, kanel, bakepulver, natron, muskat, kardemomme og salt.

 2. 02

  I en kjøkkenmaskin, miks egg, Natreen strø, gresk yoghurt og vaniljepulver til du har en luftig røre. Tilsett så mel- og krydderblandingen og rør godt. Ha i smeltet smør og miks videre til du har en jevn røre.

 3. 03

  Vend deretter inn gulrøttene og kokosflakene til slutt, og la den stå i ca 10 min før du har den over i to små runde form (18cm). Sett i ovnen og stek de to bunnene i ca 40-45 min.

 4. 04

  Følg godt med mot slutten og legg gjerne bakepapir over om den begynner å bli mørk på toppen slik at den ikke blir brent. Du kan sjekke om kaken er ferdig ved å stikke en gaffel i midten. Om det henger kakeresten på gaffelen er den ikke ferdig.

 5. 05

  Når kaken er ferdigstekt, la den avkjøles helt, og i mellomtiden kan du godt lage glasuren.

 6. 06

  Glasur: Visp kremost og gresk yoghurt luftig, ca 3-4 minutter, og tilsett deretter resten av ingrediensene. Sett glasuren i kjøleskapet i ca 30 minutter før du skal bruke den.

 7. 07

  Slik monterer du kaken: Ta den ene kakebunnen og legg den tilbake i kakeformen. Fordel så ca 3/4 av glasuren oppå bunnen og sett i fryseren i ca 45 min. Etter 45 minutter bør glasuren være såpass hard at du fint kan legge den andre bunnen på toppen uten at den synker ned i glasuren.

 8. 08

  Ta så hele kaken ut av formen og legg forsiktig på et kakefat. Dekk så kaken med resten av glasuren. Om kaken får lov til å stå i kjøleskapet ca ett døgn, så blir den best! Da får nemlig smakene og konsistensen sette seg.

 9. 09

  Rett før servering, kan du pynte med noen pekannøtter som du rister med litt honning i en panne.