lapper-med-blabar.jpg

Oppskrift

Lapper med blåbærsyltetøy

Nytelse med blåbærsyltetøy

Til syltetøyet:

1 kg blåbær

22 g Certo syltepulver (1/2 pose)

1,75 dl Natreen strø

3 ts vaniljesukker (kan sløyfes)

Til lappene:

4 dl siktet hvetemel

1 dl sammalt rug, grov

7,5 dl kefir eller skummet kulturmelk

3-4 ss Natreen strø

1 ss natron

0,5 ts salt

1,5 dl hvetemel

Litt smeltet smør til steking

Slik lager du blåbærsyltetøyet

Ha blåbærene i en gryte og varm opp mens du knuser bærene litt med en sleiv eller lignende. La bærene koke opp og putre to minutter. Dra gryten til side. Bland Certo, vaniljesukker og Natreen i en liten bolle og hell over blåbærene. Rør godt. La syltetøyet avkjøle helt før du har det over i egnede beholdere.

Slik lager du lappene

Ha mel, kefir/kulturmelk, natron, salt og Natreen en bolle og rør godt. La svelle i 20 minutter. Pisk så egget luftig og vend inn i røra. Sett en slipp-lett stekepanne på middels varme og pensle med litt smør.

Ha litt røre (omtrent 3-4 ss) i pannen. Stek gjerne to om gangen, og stek dem til det begynner å boble små luftbobler. Dette tar ikke lang tid! Snu så og stek et lite minutt på andre siden. Avkjøl på rist.

Nytes med deilig blåbærsyltetøy!