gresskarkake-til-halloween-kakestykke.jpg

OPPSKRIFT

Gresskarkake til Halloween

(eller bare til kos)

Kakebunnen

  • 2,5 dl Havremel
  • 2,5 dl fettredusert mandelmel
  • 4 ts bakepulver
  • 1,5 dl Natreen strø
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts malt muskat
  • ½ ts salt
  • 4 stk egg
  • 100 g smør
  • 1 stk appelsin - skallet (revet)
  • 2 ss appelsinjuice
  • 1,75 dl melk
  • 350 g revet gresskar, butternut eller hokkaido
    (vaskes før bruk, men behøver ikke skrelles)

Glasur

Pynt (edderkoppnett):

  • 100 g mørk sjokolade
  • 20 g smør

Sånn gjør du:

Ha havremel, mandelmel, bakepulver, natreen, kanel, kardemomme, muskat og salt i en bolle og bland godt.

Miks inn inn eggene, smeltet smør, revet appelsinskall og appelsinsaft. Tilsett deretter melken, og rør til slutt inn revet gresskarkjøtt. Hell over i en smørt, rund springform (20 cm), og stek midt i ovnen på 180°C i ca 45 minutter.

Mens kaken avkjøles, kan du lage glasuren.

Glasuren

Lag først én porsjon karamellsaus. Visp kremost, natreen og bland sammen, og bland deretter inn karamellsausen til du får en jevn glasur. Smak eventuelt til med mer Natreen. Tilsett noen dråper konditorfarge og rør rundt til glasuren har fått en fin oransje farge. Fordel godt over kaken og sett i fryseren i ca 20 min.

Pynt

Smelt sjokoladen og smøret sammen. Ha over i en liten frysepose og klipp av et lite hull (pass på at hullet ikke blir for stort, da blir ikke “spindelvevet” noe fint). Ta kaken ut av fryseren. Begynn med å lage en stripe med sjokolade på tvers av kaken. Fortsett deretter andre veien, slik at det danner et kryss, og deretter på tvers igjen osv. slik at det blir som 8 pizzastykker. Tegn deretter små buer fra strek til strek. Begynn innerst og jobb deg utover, rad for rad, helt til du er ferdig. Avslutt med å legge en god klatt med sjokolade i midten.