Tynne pannekaker med hjemmelaget blåbærsyltetøy

Ingenting gir mer nostalgi enn hjemmelagde tynne pannekaker.

 

Ingenting gir mer nostalgi enn hjemmelagde tynne pannekaker med syltetøy av sensommerens nyplukkede blåbær. I denne oppskriften er både pannekaker og blåbærsyltetøyet sukkerfritt, så de kan nytes med god samvittighet!

Ingredienser

  • 2 egg (pannekaker)
  • 200g speltmel (pannekaker)
  • 6 dl melk (pannekaker)
  • 6 ss Natreen strø (pannekaker)
  • 1 klype salt (pannekaker)
  • Smør til steking (pannekaker)
  • 300g blåbær (blåbærsyltetøy)
  • 5 ss Natreen strø(blåbærsyltetøy)
  • 0,5 ss Maizena rørt ut i litt kaldt vann(blåbærsyltetøy)

Fremgangsmåte

  1. 01

    Pannekaker: Bland mel, Natreen og salt i en bolle. Lag en fordypning i midten og ha i eggene. Begynn å bland det sammen og ha gradvis i melk helt til røren får en litt tynn, kremete konsistens. Pass på så du ikke rører for mye, da får pannekakene en seig konsistens. La røren svelle i minst 1 time.

  2. 02

    Varm opp en stor stekepanne på medium varme og ha i litt smør. Hell en god øse med røren i pannen slik at hele bunnen dekkes, men pass på så den ikke blir for tykk. Stek i ca 1 minutt, snu pannekaken og stek den i ett minutt til.

  3. 03

    Blåbærsyltetøy: Ha blåbær og Natreen i en medium kasserolle og rør rundt mens det kokes opp. Skru så ned varmen, og la det småputre til en del av vesken har fordampet. Rør innimellom forsiktig for å sikre at det ikke brenner seg.

  4. 04

    Tilsett så Maizena rørt ut i vann, og la det småkoke videre til du har fått en litt tykk masse. Husk på at det tykner enda mer når det har blitt avkjølt.

  5. 05

    Server til de nystekte pannekakene og gjerne med litt god seterrømme til.