Forfriskende iskake med vanilje og skogsbær
Bruk en springform, 20 cm i diameter. Kle bunnen med bakepapir og lag remser som du setter langs kanten av formen. (Lettere å løsne iskaken og kantene ser finere ut).
Skill eggene (hvitene kan du f.eks lage en Pavlova av) og ha eggeplommer i en skål.
Tilsett Natreen og pisk kraftig.
Sett til side.
Pisk krem og vaniljefrø nesten stiv. Den skal fortsatt ha en kremet konsistens. Bland krem og eggeplommene sammen. Prøv å ikke røre for hardt, men vend rolig inn med en slikkepott.
Ha tilslutt i frosne bringebær og tipp alt oppi kakeformen. Jevn toppen forsiktig og sett kaken i fryseren over natten.
Før servering lager du bærtoppingen: Ha frosne bær i en gryte og lunk på dem til de ikke lenger er frosne, men slik at mange av bærene fortsatt holder formen.
Ikke rør for mye! Smak til med flytende Natreen.
NB. Det er lurt å ta ut kaken fra fryseren minimum 20 minutter før den skal serveres. Løsne iskaken fra formen og legg over på fat. Fordel bær og sjokolade på toppen.
Skjær stykker av kaken med en skarp kniv. Kos dere!