proteinpudding.jpg

Oppskrift

Proteinpudding med sjokoladesmak

Perfekt som en lett frokost eller et lite mellommåltid

Denne proteinpuddingen er perfekt som en lett frokost eller et lite mellommåltid. Den er superdigg som den er, men blir ekstra god med f.eks. sukkerfri karamellsaus, friske bær og ristede hasselnøtter på toppen!

Til to porsjoner trenger du:

  • 140 g naturell skyr
  • 1,5 dl melk
  • 3-4 ss kakao
  • 6 ss Natreen
  • 3 gelatinplater
  • ½ ts vaniljepulver eller 1 ts vaniljesukker
  • 1 klype havsalt

Slik lager du proteinpuddingen

  1. Legg gelantinplatene i kaldt vann i ca 10 min.
     
  2. Mens gelantinplatene ligger i vann, rører du sammen melk, kakao og Natreen i en kjele mens du varmer det opp. Pass på så det ikke brenner seg!
     
  3. Kok opp litt vann. Klem vannet ut av gelantinplatene som nå har lagt i vann i ca. 10 min. Bland ut gelantinen i ca. 3 ss kokende vann i en liten skål. Hell gelantinen over i melkeblandingen i en tynn stråle - dette er viktig for at gelantinen ikke skal stivne igjen når den treffer de kalde blandingen (romtemperer gjerne melkeblandingen før du blander inn gelantinen - dette kan  hjelpe til å unngå at gelantinen klumper seg).
     
  4. Rør så inn skyr og salt. Om du ønsker den søtere kan du blande inn litt til natreen. For kraftigere kakaosmak, ha i litt mer kakaopulver.
     
  5. La proteinpuddingen avkjøle seg i kjøleskapet i 3-4 timer.

Tips!
Sett blandingen i fryseren, så stivner den på en brøkdel av tiden. Men pass på så den ikke står for lenge - da fryser den!

Om du ønsker melkefri variant, kan du fint erstatte melk med f.eks. mandel- eller soyamelk og kesam med plantebasert yoghurt. Plantebasert yoghurt har ofte et litt lavere proteininnhold, så da kan du ha i en scoop proteinpulver som du blander inn til slutt.