Høsten er tiden da du får de aller beste norske eplene.
Høsten er tiden da du får de aller beste norske eplene. I denne oppskriften har vi brukt epler som er syrlige, men det er opp til deg om du heller foretrekker litt søtere epler.
Ha smør og Natreen i en kjøkkenmaskin og mikse det til det blir hvitt.
Tilsett så ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.Tilsett flytende vanilje. Sikt i speltmel og bakepulver, og rør det hele sammen med en slikkepott.
Ha deigen i smurt springform, ca. 20 cm i diameter, og glatt ut røren i formen og ca. én cm opp langs kanten.
Skrell og rens eplene og del dem opp i jevnstore båter. Pass på båtene ikke er for tykke, da blir de ikke gjennomstekt under steking.
Ha dem i en pose med kanel og Natreen, og rist godt slik at alle eplebåtene blir dekket av kanel og Natreen.
Fordel dem så i formen slik at de ligger pent utover. Stek kaken på nederste rille med over- og undervarme på 180 grader i ca. 40 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt.
Eplekaken smaker aller best lunken og med vaniljeis til.