gulrotkake-sommerfest.jpg

OPPSKRIFT

Saftig sukkerfri gulrotkake til sommerfesten

En utrolig saftig og deilig kake med gresk yoghurt

Om sommeren er det godt med kaker som ikke er for mektige. Denne gulrotkaken inneholder bare bittelitt smør, der vi heller har brukt lett gresk yoghurt og revet kokos for å få den fyldige smaken. Sammen med krydder som kanel, kardemomme og muskat, blir dette en utrolig saftig og deilig kake.

 

Kaken kan lages glutenfri ved å erstatte speltmelet med tilsvarende mengde andre meltyper som kokosmel eller glutenfritt havremel. Bare vær obs på at den blir litt mer kompakt

 

Kakebunnen

  • 100 g fettredusert kokosmel
  • 80 g speltmel
  • 40 g revet kokos
  • 70 g smør
  • 4 ts kanel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts vaniljepulver
  • 0,5 ts malt muskatt
  • 0,75 ts kardemomme
  • 6 store egg
  • 30 g Natreen strø
  • 2 dl lett gresk yoghurt
  • 30 g kokosflak
  • 7 store gulrøtter, raspet

 

Begynn med å sette ovnen på 180 grader. Bland sammen kokosmel, speltmel, kanel, bakepulver, natron, muskat, kardemomme og salt.

I en kjøkkenmaskin, miks egg, Natreen strø, gresk yoghurt og vaniljepulver til du har en luftig røre. Tilsett så mel- og krydderblandingen og rør godt. Ha i smeltet smør og miks videre til du har en jevn røre.

Vend deretter inn gulrøttene og kokosflakene til slutt, og la den stå i ca 10 min før du har den over i to små runde form (18cm). Sett i ovnen og stek de to bunnene i ca 40-45 min.

Følg godt med mot slutten og legg gjerne bakepapir over om den begynner å bli mørk på toppen slik at den ikke blir brent. Du kan sjekke om kaken er ferdig ved å stikke en gaffel i midten. Om det henger kakeresten på gaffelen er den ikke ferdig.

Når kaken er ferdigstekt, la den avkjøles helt, og i mellomtiden kan du godt lage glasuren.

 

Glasur

  • 600 g lett kremost
  • 1 dl lett gresk yoghurt
  • 50 g Natreen Strø
  • 2,5 ts vaniljepulver
  • 3 ss sitronsaft

Visp kremost og gresk yoghurt luftig, ca 3-4 minutter, og tilsett deretter resten av ingrediensene. Sett glasuren i kjøleskapet i ca 30 minutter før du skal bruke den.

Slik monterer du kaken:

Ta den ene kakebunnen og legg den tilbake i kakeformen. Fordel så ca 3/4 av glasuren oppå bunnen og sett i fryseren i ca 45 min. Etter 45 minutter bør glasuren være såpass hard at du fint kan legge den andre bunnen på toppen uten at den synker ned i glasuren.

 

Ta så hele kaken ut av formen og legg forsiktig på et kakefat. Dekk så kaken med resten av glasuren. Om kaken får lov til å stå i kjøleskapet ca ett døgn, så blir den best! Da får nemlig smakene og konsistensen sette seg.

 

Rett før servering, kan du pynte med noen pekannøtter som du rister med litt honning i en panne.