sjokoladekake-natreen.jpg

OPPSKRIFT

Saftig sjokoladekake med sjokoladeglasur og karamellglasur

Tar litt tid - men er absolutt verdt det!

Noen ganger er det kun en skikkelig sjokoladebombe som fungerer. Denne kaken tar litt tid, men vi lover den er verdt det!

Slik lager du den:

Kakebunn:

  • 75 g mørk sukkerfri sjokolade eller 70% sjokolade
  • 125 g meierismør
  • 100 g kremost naturell
  • 4 egg
  • 7-8 ss Natreen strø
  • 0,5 dl melk (andre melketyper som mandelmelk, havremelk etc. kan brukes)
  • 175 g fettredusert mandelmel
  • 4 ss kakao
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 klype salt

Smelt smør og sjokolade på lav varme. Rør godt til du har en jevn blanding. Visp egg og Natreen til en tykk eggedosis, ca 5 minutter i kjøkkenmaskin. Tilsett kremosten og deretter sjokolade- og smørblandingen, og rør forsiktig.

Bland sammen mandelmel, kakao, bakepulver og salt i en egen bolle, og deretter ha dette over i røren. Bland til du har en jevn røre.

Ha røren i en springform på 18 cm og stek på 180 grader i 30-35 min. Den skal være litt fuktig inni (men ikke rå!).

Mens kaken kjøler seg ned, lag sjokoladeglasuren og karamellglasuren.

Sjokoladeglasur:

  • 50g sukkerfri sjokolade eller 70% sjokolade
  • 0,75 dl kremfløte (eventuelt havre- eller soyafløte)
  • 100 g kremost naturell
  • 25 g romtemperert smør
  • 6-7 ss Natreen strø
  • 1 ss kakao
  • 1 eggeplomme

Varm opp fløten til kokepunktet. Deretter heller du den over hakket sjokolade og rør til du har en blank røre. Visp kremost, smør, Natreen og kakao luftig, og bland deretter inn sjokoladerøren.

La den avkjøle seg litt og tilsett så eggeplommen. La den så avkjøle seg helt til den har en tykk, smørbar konsistens.

 

Ta kaken ut av formen og bre sjokoladeglasuren over kaken med et tykt lag. Dekk sidene med et tynt lag glasur. Sett i fryseren mens du lager karamellglasuren.

Karamellglasur:

Følg oppskriften, men la den koke inn litt ekstra slik at den får en tykkere konsistens (husk at den tykner enda mer når den blir avkjølt). Sett i kjøleskapet slik at den får lov til å bli helt kald før du har den på kaken.

Når karamellglasuren er kald, så tar du kaken ut igjen av fryseren og fordeler karamellglasuren over sjokoladeglasuren på toppen av kaken (ikke på sidene).

Pynt gjerne med hakket sjokolade eller friske bringebær.

 

Og du! Kaken smaker best etter et døgn i kjøleskapet, så lag den gjerne dagen i forveien om du skal servere den i et besøk.