• VAFLER MED NYRØRT JORDBÆRSYLTETØY

  • Vafler med god samvittighet

Til vaflene:

  • 1,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl fin sammalt hvete
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts bakepulver
  • 4 dl lettmelk
  • 2 egg
  • 2 ss smeltet smør, evt mer til steking
  • 0,5 ts kardemomme (valgfritt)
  • 0,5 ts kanel (valgfritt)
  • 2 ss Natrreen strø

 

Dette trenger du til syltetøyet:

  • 600 g jordbær, frosne eller ferske
  • 1 dl Natreen strø
  • Ca 15 g Certo frysepulver

Slik lager du vaflene

Ha det tørre i en bakebolle og tilsett melk, egg og smeltet smør. Rør til en jevn røre og la det svelle 20-30 minutter. Stek i forvarmet og smurt vaffeljern.

 

Slik lager du syltetøyet:

Rens jordbærene og del dem i mindre biter. Er bærene frosne, må de tines først. Ha bærene i en bolle. Ha Natreen i en annen bolle og sikt Certoen over natreenen. Rør godt sammen.

Ha så natreenblandingen over i bærene og bland til alt er rørt sammen og får en tykkere konsistens. Frys ned i mindre beholdere, så har du enkelt nyrørt syltetøy når du ønsker det. Kan oppbevares noen dager i kjøleskapet når det er tint.