-
HJEMMELAGET SYLTETØY
-
Syltetøy er både lett å lage og veldig godt å ha i kjøleskapet! Her er en oppskrift som både smaker godt og er sunt!
Kok heller mindre mengder syltetøy flere ganger enn å lage en stor porsjon, slik at alle bærene hurtigst mulig blir gjennomkokt.
Ingredienser:
Steg 1:
Rens bærene og ta de i en kjele. Husk å fjerne dårlige bær. Kok bærene i ca.10 minutter.
Steg 2:
Tilsett Natreen og Certo/Jam, og gi det et nytt oppkok. Det kan oppstå skum under kokingen, dette bør fjernes. Skum kan minske holdbarheten da det inneholder litt bakterier.
Steg 3:
Det anbefales å oppbevare syltetøyet i glass som er sterilisert for å øke holdbarheten på syltetøyet. Dette gjør du ved å enten koke glassene og lokkene eller steke de i ovnen.
Steg 4:
Ta syltetøyet varmt fra kjelen og rett i de steriliserte glassene. Fyll de helt opp for å unngå luft og ta på lokket med en gang.
*Certo og Jam er syltepulver som gjør syltetøyet stivere. Sjekk pakken for informasjon om mengde.
TIPS: