Müsliscones

Porsjoner: 8 stk

Enkel mat mellom hverdagsslagene

 

Hverdagsmat? Hva er egentlig hverdagsmat?

Jo! Det er den enkle og raske middagen du serverer før barna fyker på trening. Det er de grove vaflene du serverer til kvelds. Det er brødskiven du serverer på trappa fordi toåringen er for opptatt med sparkesykkelen til å spise. OG det er de sukkerfrie müslisconsene du tar med deg i hånda en tidlig morgen eller nyter med hjemmelaget syltetøy i ro og fred. :)

Ingredienser

  • 3 dl siktet hvetemel1 dl sammalt speltmel (evt hvete)
  • 3 ss Natreen strø
  • 50 g kaldt meierismør, i terninger
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl sukkerfri müsli
  • 0,5 dl rosiner
  • 1 dl hakkede valnøtter, kan sløyfes
  • 1,5 dl melk
  • Sammenpisket egg, til pensling (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. 01

    Sett ovnen på 250 grader, over og undervarme.

  2. 02

    Til denne varianten (8 stk) trenger du: 3 dl siktet hvetemel1 dl sammalt speltmel (evt hvete) 3 ss Natreen strø

  3. 03

    Ha mel, bakepulver og Natreen i en bakebolle. Rør raskt sammen. Tilsett smør i terninger og bruk fingrene til å smuldre smøret inn i melblandingen. Bland inn müsli, nøtter og rosiner og hell tilslutt i melk. Rør bare til alt såvidt er blandet.

  4. 04

    Ha bittelitt mel på benken. Tipp deigen oppå melet og form til en pølse. Del i åtte like store emner. Form til boller som du legger i de smurte muffinsformene. Pensle eventuelt med litt egg før du steker dem midt i ovnen i ca 10 minutter eller til de er gylne og får en hul lyd når du banker på dem.

  5. 05

    Avkjøl litt før du spiser dem som de er, eller kanskje med litt smør og syltetøy?

  6. 06

    Kos deg!