notte-og-ananaskake.jpg

Oppskrift

Nøtte- og ananaskake

Prøv denne friske oppskriften for Nøtte- og Ananaskake sammen med kaffe eller te. Søtet med Natreen strø.

Ingredienser (gir 24):

  • 60 g fersk kremost
  • 4 egg, skill eggeplomme og hvite fra hverandre
  • revet skall av 1 sitron
  • 3 ss Natreen strø
  • 10g potetmel, siktet
  • 1 klype tørket knust rød pepper
  • 100 g finmalte hasselnøtter
  • 100 g ananas, i små terninger
  • Muffinsformer

Tilberedning:

Forvarm ovnen til 200 ° C.

Pisk kremost til en luftig konsistens i en bakebolle. Bland eggeplommer, sitronskall, Natreen-strø, potetmel og til slutt rød pepper. Tilsett malte hasselnøtter.

Pisk eggehvitene stive i en ren bakebolle. Tørk ananasen tør. Tilsett nøtteblandingen og ananas til eggehvitene, og bland forsiktig sammen.

Fordel blandingen i formene og sett i midt i ovnen. Stekes i 12-15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist før servering.