Julekrydderkake med klementinglasur

Porsjoner: En kake

Perfekt å servere om du får julebesøk!

 

Deilige smaker av pepperkake i en saftig kake. Vi lover at ingen kommer til å gjette at den er sukkerfri!

Ingredienser

  • 3 store egg
  • 25 g Natreen strø
  • 150 g smeltet smør
  • 2 dl kulturmelk 3,5% fett
  • 220 g speltmel
  • 0,75 ts malt ingefær
  • 0,75 ts kanel
  • 0,25 ts malt nellik
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,75 ts natron
  • 10g Natreen strø (kremostglasur)
  • 100 g smør, romtemterert (kremostglasur)
  • 200 g kremost naturell (kremostglasur)
  • Revet skall av 2 klementiner (kremostglasur)
  • 4-5 ss klementinsaft (kremostglasur)

Fremgangsmåte

  1. 01

    Ha egg og Natreen i en kjøkkenmaskinbolle. Visp til eggedosis. Tilsett smeltet smør og kulturmelk, og bland godt.

  2. 02

    Ha speltmel, krydderet, bakepulver og natron i en bolle og sikt blandingen oppi det flytende. Rør inn uten å mikse det for mye.

  3. 03

    Hell røren over i en rund 20 cm springform og stek på 180 grader i ca. 20-25 minutter.

  4. 04

    Sjekk kaken med en gaffel eller kakepinne, om det fester seg kakerøre på den, kan du la den steke noen minutter til.

  5. 05

    Ta så kaken ut av ovnen og skjær forsiktig langs kanten med en spisekniv, men la kakeformen fortsatt være på. Avkjøl kaken helt og lag glasuren imens.

  6. 06

    Kremostglasur: Ha smør og Natreen i en foodprocessor. Sett på lokket og kjør maskinen til smøret er hakket opp og Natreen er godt blandet inn. Tilsett kremosten og klementinskall, og kjør maskinen noen sekunder til. Tilsett så litt og litt klementinsaft til du får ønsket konsistens. Sett i fryseren i 10 minutter.

  7. 07

    Når kaken er helt avkjølt fordeler du så glasuren jevnt over. Dekorer gjerne med revet klementinskall. Kaken er aller mest saftig om den spises samme dag. God jul!