• EPLEKAKE AV SESONGENS EPLER

  • Høsten er tiden da du får de aller beste norske eplene.

Høsten er tiden da du får de aller beste norske eplene. I denne oppskriften har vi brukt epler som er syrlige, men det er opp til deg om du heller foretrekker litt søtere epler. 

Dette trenger du:

  • 200g romtemperert smør
  • 40g Natreen strø
  • 3 egg
  • 200g speltmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1,5 ts flytende vanilje
  • 4 mellomstore epler
  • 1 ts kanel
  • 1 ss Natreen strø
  • 15 mandler, grovhakket

Sånn gjør du:

Ha smør og Natreen i en kjøkkenmaskin og mikse det til det blir hvitt. Tilsett så ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.Tilsett flytende vanilje. Sikt i speltmel og bakepulver, og rør det hele sammen med en slikkepott. Ha deigen i smurt springform, ca. 20 cm i diameter, og glatt ut røren i formen og ca. én cm opp langs kanten.

Skrell og rens eplene og del dem opp i jevnstore båter. Pass på båtene ikke er for tykke, da blir de ikke gjennomstekt under steking. Ha dem i en pose med kanel og Natreen, og rist godt slik at alle eplebåtene blir dekket av kanel og Natreen. Fordel dem så i formen slik at de ligger pent utover. Stek kaken på nederste rille med over- og undervarme på 180 grader i ca. 40 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt. 

Eplekaken smaker aller best lunken og med vaniljeis til.

Oppskrift på sukkerfri vaniljeis finner du her