• BOLLER

  • Deilige sukkerfrie boller

Til 12 deilige boller trenger du:

  • 2,5 dl melk
  • 50 g meierismør
  • 0,5 dl Natreen strø
  • 5,5 dl siktet hvetemel
  • 0,5 pakke tørrgjær
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • evt 1 sammenvispet egg til pensling

Slik gjør du

Ha gjær og salt i en eltebolle. Smelt smør i en liten gryte på lav varme. Ta gryten til side og ha i melken. Sjekk at væsken er fingervarm.

Tilsett melkeblandingen i eltebollen. Ha i kardemomme, Natreen og mesteparten av melet. Elt deigen i fem minutter og tilsett resten av melet litt etter litt. Deigen skal "slippe" bollen, men kjennes myk og fuktig.

Heves under plast i 40 minutter.

Ha deigen på benken og del i 12 like store emner. Trill til runde boller og legg på et stekebrett kledd med bakepapir. La etterheve under plast i ca 30 minutter.

Sett ovnen på 225 grader. Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen i ca 10-12 minutter. De er ferdige når de er gylne og har en hul lyd når du banker på dem. Avkjøl på rist.