FAQ

PRODUKT

Wer mehr über natreen® erfahren will, ist hier schon ganz richtig! Alles Wissenswerte zur Marke natreen® und zu unseren Produkten finden sich hier auf der natreen® Homepage! Unter „Produkte“ befinden sich alle Informationen zu unserem vielfältigen kalorienreduzierten Produktsortiment. Stöbern Sie durch die natreen® Welt und erfahren Sie mehr über Ihr(e) Lieblingssüße, -obst oder -getränk. Entdecken Sie interessante Rezepte und Zubereitungstipps. Und wenn dies noch nicht ausreicht, dürfen Sie uns natürlich auch auf Facebook besuchen.

Natreen har eksistert i over 50 år. I 1963 var Natreen det første søtningsmiddelet som kom på markedet. I utgangspunktet bare tilgjengelig som flytende søtningsmidler og tabletter, natreen merkevare har fortsatt å utvikle seg.

I tillegg til Classic søtningsmidler som sukkeralternativ, kombinerer natreen nå et stort antall produktkategorier. Forbrukerne har stolt på den velprøvde kvaliteten på natreenprodukter siden begynnelsen og var i stand til å spare mange kalorier med letthet.

Søtningsmidler har en søt smak, men lite eller ingen kalorier. Søtningsmidler tjener som et alternativ til sukker og muliggjør en søt smak i mat og drikke - med lite eller ingen ekstra kalorier.

Søtheten til de kjente og godkjente søtningsmidler er langt høyere enn sukkerets - avhengig av søtningsmiddelet er det 35 til 13.000 ganger høyere. De forskjellige egenskapene til de forskjellige søtningsmiddelene er grunnen til at søtningsmidler ofte kombineres med hverandre - for å optimalt koordinere de respektive fordelene og oppnå en optimal smak. Ved hjelp av kombinasjoner av søtningsmidler kan vi også holde nivåene lavere, da det er en "synergistisk effekt" - produktet smaker søtere enn om bare ett søtningsmiddel ble brukt på samme nivå.

Natreen Classic og Natreen Stevia-serien er begge tilgjengelige i 3 formater: tablett, væske, pulver. Du kan sjekke her for å se hvilke produkter som er tilgjengelige for Norge.

STEVIA

Forskjellen ligger i grunnlaget for søtningsingrediensen. I Classic Natreen søtsaker er søtningsingrediensene acesulfam-k, sakkarin og cyklamat. I natreen Stevia-produkter bruker vi steviol glykosider, ekstrahert fra bladene på Stevia-planten. De ekstraheres på en måte som ligner på hvordan sukker ekstraheres fra sukkerroer og stokker. Denne utvinningen betyr imidlertid at steviolglykosider i henhold til EU-regler ikke kan kalles naturlige.

Stevia er en plante innfødt til de tropiske områdene i Sør- og Mellom-Amerika, brukt i århundrer av Guaraní-indianerne som et naturlig søtningsmiddel. Bladene søtner 20 ganger mer enn sukker, og ekstraktene multipliserer denne søtningskraften opp til 300.

Nei, råvaren til Natreen Stevia er av naturlig opprinnelse. Stevia, som sukker, ekstraheres med en rengjørings- og ekstraksjonsprosess. Fordi denne prosessen ikke foregår naturlig, kan natreen Stevia-produktet ikke kalles naturlig.

Natreen Stevia Mini Bordsøtningsmiddel er et 0 kalori søtningsmidell.

Steviol glycocide er hentet fra Stevia planten etterfulgt av kjemisk behandling, Classic Natreen søtningsmidler oppnås ved en kjemisk prosess. Mens begge ingrediensene er helt matsikre og gjør en god jobb med søtning med lavt kaloriinnhold, foretrekker noen Natreen stevia på grunn av sin naturlige opprinnelse. Natreen Stevia er en forlengelse av Natreens linje og ikke en erstatning.

Natreen Stevia er et utmerket alternativ til sukker, da det lar deg lage søte drinker, desserter og retter, naturlig og med lave eller 0 kalorier.

INGREDIENSER

Natreen søtningsmiddelprodukter (tabletter, flytende søtningsmidler og sprinkle søtningsmidler) består av den optimale smakskombinasjonen av sakkarin og cyklamat. Som et alternativ til natreen Classic-serien er det natreen Stevia-produktene. Disse er preget avplanteavledede søtningsmiddel steviolglykosider.

Natreen bruker forskjellige ingredienser til alle sine produkter. Se den spesifikke produktsiden der den viser ingrediensene som brukes.

Natreen bruker forskjellige ingredienser til alle sine produkter. Se den spesifikke produktsiden der den viser ingrediensene som brukes.

Søtningsmidler og søtningsmiddel-søtet mat fra natreen tilbyr folk som tar hensyn til kaloriinntaket en optimal løsning for å tilfredsstille deres behov for søtsaker uten å konsumere unødvendige kalorier. Det mangfoldige utvalget av natreenprodukter muliggjør en variert menydesign med lavt kaloriinnhold.

BRUK

Ja! Søtningsmidler tilhører kategorien tilsetningsstoffer og er derfor bare godkjent etter mange tester. Det sier seg selv at bare lovlig tillatte tilsetningsstoffer som har vist seg å være ufarlige for helsen, kan brukes i mat.

I tillegg har hvert tilsetningsstoff en individuell ADI-verdi. Forkortelsen ADI står for det engelske uttrykket "Akseptabelt daglig inntak". ADI-verdien indikerer mengden av et tilsetningsstoff som i gjennomsnitt kan konsumeres hver dag i en levetid per kilo kroppsvekt. ADI-verdien bør derfor ikke forveksles med en giftig grense eller med en grenseverdi for tolerabilitet. Det representerer en sikkerhetsgaranti som er rettet mot daglig, livslang forbruk.

 

Søtningsmiddelformat

Maks antall per dag for en person på 60 kg

Classic Tabletter

11 Tabletter

Stevia Tabletter

50 Tabletter

Classic væske

11 doser på 8 dråper

Classic Pudder

14 Ts

natreen søtningsmiddelprodukter er ideelt egnet til å erstatte sukker slik at du kan nyte søtsaker uten å ta inn kalorier eller i lave kalorier. På pakken

med natreen-produkter er den foreslåtte bruken også merket iinstruksjonsikonet på pakken.

natreen søtningsmiddelprodukter er egnet for både matlaging og baking.

Med natreen tabletter kan du søte varme drikker som kaffe eller te veldig bra.

natreen Classic tabletter er allrounderen for alle varme drikker som kaffe, te eller kakao.

natreen stevia tabletter er ideelle for te.

natreen Café Gourmet tabletter er den ideelle løsningen for kaffeelskere, da de perfekt runder av hver kaffespesialitet.

natreen flytende søtningsmiddel kan brukes til matlaging og baking samt til raffinering av sauser eller dressinger. Natreen Liquid er godt å bruke til å lage kaker og paier, for eksempel. I tillegg er Natreen Liquid også lett å dosere når du bruker resept på grunn av doseringshetten. Doseringshetten angir hvor mange ml. Natreen er nødvendig for antall gram sukker som skal byttes ut.

natreen sprinkling sukker kan brukes som pulverisert sukker og er ideell for kalori søtning av frukt, müsli og desserter, men er også ideell for baking og matlaging.

Den optimale doseringen og søtheten til natreen søtningsmiddelprodukter kan leses av praktisk og enkelt ved hjelp av dette bordet:

Søtningsmiddelformat

Dosering

Classic tabletter og påfylling

1 tablett ≈ ca. 1 teskje sukker eller 1 klump sukker

Stevia Tabletter

1 tablett ≈ ca. 1 teskje sukker eller 1 klump sukker

Classic væske

8 dråper ≈ 1 teskje sukker

25 dråper ≈ 1 spiseskje sukker

7,5 ml ≈ 100 g sukker

 

 

7 3 ss ≈ 100 g sukker

Classic pudder

1 ts ≈ 1 ts sukker og 1 ss ≈ 1 ss sukker 16,5 g ≈ 100 g sukker

 

Med Natreen Stevia kan du enkelt søte dine varme eller kalde drikker, og også lage mat. Natreen pulver er det ideelle formatet for å lage mat, desserter og kaker.

HELSE

Natreen Stevia har lite kalorier og passer derfor for alle som ønsker å se kaloriene. I tillegg passer alle Natreen-produkter inn i et ansvarlig kosthold for diabetikere.

Alle natreenprodukter kan brukes under graviditet. Tallrike vitenskapelige studier har vist at gravide eller ammende kvinner trygt kan bruke steviol glykosider. Det er heller ikke noe unntak for de andre søtningsmiddelene fra Natreen. Det er imidlertid ikke nødvendigvis tilrådelig å bruke kalorifattige produkter under graviditet eller amming, da disse kvinnene har spesifikke energibehov.

I prinsippet er bruken av søtningsmidler ufarlig hos barn, selv om de bør ta mindre mengde enn voksne . Steviol glykosider har blitt testet i forskjellige doser og i ulike faser av veksten. Dette har vist at steviolglykosider trygt kan brukes av barn. Imidlertid har voksende barn spesifikke energibehov, så bruk av kalorifattige produkter er ikke nødvendigvis tilrådelig. Hvis barnet ditt må gå ned i vekt, bør dette gjøres under tilsyn av lege og/eller ernæringsfysiolog.

Dette er feil. Faktisk dukket det opp rapporter i media om de negative konsekvensene av å konsumere Aspartame. Det er imidlertid ingen forskning som viser at forbruk av Aspartame har noen negative helseeffekter. Det er viktig å vite at et kalorifattig søtningsmiddel bare er tillatt for bruk i matvarer (som Coca Cola light) etter omfattende flerårig forskning.

Nei, alle søtningsmidler kan trygt brukes i et sunt og balansert kosthold. Forskjellen er rent i opprinnelsen til ingrediensene og smaken av produktene. Og smaken kan variere, så noen mennesker vil foretrekke Natreen Stevia.

Godkjenning av en ingrediens til bruk i mat i EU innebærer en lang godkjennings- og forskningsprosess. Etter mange års forskning har sikkerheten til Stevia-ekstrakter blitt grundig gjennomgått og vitenskapelig bevist av en rekke internasjonale organisasjoner, for eksempel Joint FAO / WHO Expert Committee on Food Additives (JECFA) og European Food Safety Authority (EFSA). Studier av stevia ekstrakter støtter tydelig sikkerheten til disse ingrediensene. Siden desember 2011 har bruk av steviolglykosider i matvarer blitt godkjent og erklært trygt over hele EU med maksimalt 4 mg per kg kroppsvekt per dag.