Naturlig opprinnelse

Stevia er en kalorifri* sukkererstatning hvis søtningskraft er basert på et naturlig råmateriale - Steviaplanten.

 

Natreen Stevia er derfor svært egnet som alternativ til sukker og passer utmerket for søtning av mat og drikke, til matlaging eller baking - og gir dermed mulighet for å spare mange kalorier .

Hva er Steviaplanten?

Stevia plantens opprinnelse stammer fra Paraguay. Planten har vært brukt av de innfødte i århundrer på grunn av sin intense sødme. I dag vokser planten også i Asia på grunn av det milde klimaet der. Antall soltimer er svært viktig for Stevia planten, fordi bladene blir søtere desto mer sol Steviaplanten får. Bladene på til Steviaplanten inneholder søtstoffer kalt steviol glykosider. Disse er 300 ganger søtere enn sukker, og er i tillegg kalorifri . Stevia søtningstabletter inneholder rebaudioside -A , og dette er det mest potente og rene ekstrakt av Steviaplanten.

PROSESSEN

Den søteste delen av planten er bladene. Disse inneholder steviol glykosider som er et naturlig ekstrakt. For å få dette søtningsmiddel må Steviaplanter dyrkes gjennom mange soltimer. Etter høsting , tørkes bladene og de blandes deretter varmt vann. Hele partiet blir renset sju ganger. Den rå ekstrakten (referert til som steviol ) blir deretter filtrert og konsentrert ved oppvarming. Det resterende konsentratet blir renset, slik at det er egnet for krystallisering.