Hjemmelaget syltetøy

Kok heller mindre mengder syltetøy flere ganger enn å lage en stor porsjon, slik at alle bærene hurtigst mulig blir gjennomkokt.

Translation not found for item: '/Recipe/Ingredients' for language: nb-NO

  • 1 liter bær
  • 10 gram Natreen (= 5 spiseskjeer)
  • Certo eller Jam*

Translation not found for item: '/Recipe/Steps' for language: nb-NO

  1. 01

    Rens bærene og ta de i en kjele. Husk å fjerne dårlige bær. Kok bærene i ca.10 minutter.

  2. 02

    Tilsett Natreen og Certo/Jam, og gi det et nytt oppkok. Det kan oppstå skum under kokingen, dette bør fjernes. Skum kan minske holdbarheten da det inneholder litt bakterier.

  3. 03

    Det anbefales å oppbevare syltetøyet i glass som er sterilisert for å øke holdbarheten på syltetøyet. Dette gjør du ved å enten koke glassene og lokkene eller steke de i ovnen.

  4. 04

    Ta syltetøyet varmt fra kjelen og rett i de steriliserte glassene. Fyll de helt opp for å unngå luft og ta på lokket med en gang.