Brownies med karamellglasur

Så god at ingen kommer til å merke at den er sukkerfri

 

Denne browniesen med karamellglasur er så god at ingen kommer til å merke at den er sukkerfri! Om du ønsker den glutenfri, kan du erstatte speltmelet med mer mandelmel eller glutenfritt havremel.

Translation not found for item: '/Recipe/Ingredients' for language: nb-NO

  • 4 egg
  • Ca 40 gram Natreen strø
  • 60 g kakao
  • 40 g speltmel
  • 40 g mandelmel, fettredusert
  • 40 g havremel
  • 120 g ekstra lettrømme
  • 1 ts vaniljepulver (evt. vaniljesukker)
  • 100 g smør
  • En klype salt
  • Karamellsaus (karamellglasur)
  • Ca 15 g Natreen strø (karamellglasur)
  • 200 g Philadelphia light (karamellglasur)

Translation not found for item: '/Recipe/Steps' for language: nb-NO

  1. 01

    Brownies: Smelt smøret og sett til side mens det avkjøles. Rør sammen egg og Natreen, og deretter resten av ingrediensene.

  2. 02

    Ha i smøret og bland til du får en jevn røre. Ha i en liten kakeform og stek på 180 grader i ca 15 min (sjekk underveis - den skal være litt bløt i midten når det er ferdig). Avkjøl.

  3. 03

    Karamellglasur: Lag 1 porsjon karamellsaus og avkjøl. Bland inn Philadelphia light til den er helt jevn og fin.

  4. 04

    Ha eventuelt mer Natreen i om du ønsker den søtere. Sett i kjøleskap et par timer.

  5. 05

    Når glasuren har blitt fastere i konsistensen, kan du bre den utover browniesen. Den kan gli litt utover, så det er best å beholde kaken i formen.

  6. 06

    Pynt gjerne med smeltet sukkerfri sjokolade som du drisler over, og hakkede peanøtter. Nyt!