vaniljeis-sukkerfri-med-karamellsaus.jpg

OPPSKRIFT

Sukkerfri vaniljeis med karamellsaus og ristede pecannøtter

Ingenting smaker bedre enn hjemmelaget is om sommeren. Kombinasjonen med karamellsaus og ristede pecannøtter er nydelig. Og det beste? Den er helt sukkerfri!

Begynn med å lage karamellsausen og pecannøttene.

Karamellsaus

Oppskrift på karamellsaus finner du her.

Pass på at den er helt avkjølt før du bruker den i isen.

  • Ristede pecannøtter
  • 40g pecannøtter

Finhakk pecannøtter og ha i en panne på medium varme. Rist nøttene til de får en gyllen farge. Avkjøl.

Vaniljeis

  • 4 dl vikingmelk (Sett i kjøleskapet dagen før du skal lage isen, eller i fryseren i 30-60 min)
  • 3 dl kremfløte
  • 8 ss Natreen strø
  • 1,5 ts flytende vaniljeessens

Slik gjør du

Sett Vikingmelken i kjøleskapet dagen før du skal lage isen, eller i fryseren i 30-60 min.

Hell den kalde Vikingmelken og kremfløten i en kjøkkenmaskinbolle med ballongvisp. Pisk på høy hastighet i 2 minutter, og tilsett deretter litt og litt Natreen mens du pisker videre i ca 3-4 minutter til du får en tykk og luftig krem.

Sett så hele kjøkkenbollen i fryseren i 1 time, før du tar du bollen ut og pisker igjen. Dette skal du gjøre totalt 3-5 ganger.

Etter at du har pisket den siste gangen, heller du ett lag is i den formen du skal servere isen i - gjerne en liten brødform. Hell så litt karamellsaus jevnt over og litt av pecannøttene. Hell over enda et lag med is, og deretter resten av karamellen og nøttene. Sett formen i fryseren igjen og vent til den stivner helt.

Når du skal servere isen, ta den ut av fryseren 10-15 minutter før, slik at den får temperert seg litt.