frokostgrøt.jpg

Oppskrift

Sukkerfri frokostgrøt med sjokolade og havre, toppet med cashewnøttsmør

Et digg mellommåltid eller kos til kvelds.

Det er egentlig feil å kalle denne grøten frokostgrøt, for den kan fint spises som et digg mellommåltid eller kos til kvelds. Fordelen er at den er så sunn at du kan spise den hver dag!

(Til én person)

Ingredienser til grøten:

  • 25 g havremel
  • 15 g fettredusert mandelmel
  • 1,5 ss kakaopulver
  • Ca 3 dl melk
  • 1 klype salt
  • 2-4 ss flytende Natreen

Cashewnøttsmør:

  • 100 gram usaltede cashewnøtter, helst ikke ristede
  • 1 god klype salt
  • 0,5-1 ts flytende natreen

Sånn gjør du:

Grøten:

Bland sammen alt det tørre og ha i melken. Rør godt mens du koker opp grøten. Idet den koker, skrur du ned temperaturen og lar den småkoke i ca 10 min. Den vil tykne ganske kjapt, så tilsett gjerne mer melk om ønskelig. Smak til med Natreen - du bestemmer selv hvor søt du vil ha den.

Topp gjerne grøten med litt cashewnøttsmør (se oppskrift nedenfor) og f.eks litt hakkede cashewnøtter, havregryn, kokos, bringebær og sukkerfri karamellsaus. Spises med en gang!

Tips! Du kan erstatte deler av melet med proteinpulver om du ønsker mer proteiner i grøten din (bare vent med å tilsette til etter at den har kokt, ellers risikerer du at proteinpulveret klumper seg). Husk da bare på å redusere mengden Natreen litt. Om du bruker proteinpulver med sjokoladesmak, kan du også redusere eller la være å tilsette kakaopulver. Om du ønsker en melkefri versjon, kan du fint bruke mandelmelk, kokosmelk eller lignende.

Cashewnøttsmør:

Ha nøttene i en foodprosesser og kjør på full guffe i 4-6 minutter helt til det har blitt en jevn, smidig masse. Tilsett deretter salt og Natreen, og eventuelt litt vann om du synes den er for tykk. Oppbevar nøttesmøret på et rent syltetøyglass eller lignende.