brownies.jpg

OPPSKRIFT

Sukkerfri brownies med karamellglasur

Så god at ingen kommer til å merke at den er sukkerfri

Denne browniesen med karamellglasur er så god at ingen kommer til å merke at den er sukkerfri! Om du ønsker den glutenfri, kan du erstatte speltmelet med mer mandelmel eller glutenfritt havremel.

Brownies

  • 4 egg
  • Ca 40 gram Natreen strø
  • 60 g kakao
  • 40 g speltmel
  • 40 g mandelmel, fettredusert
  • 40 g havremel
  • 120 g ekstra lettrømme
  • 1 ts vaniljepulver (evt. vaniljesukker)
  • 100 g smør
  • En klype salt

Sånn gjør du:

Smelt smøret og sett til side mens det avkjøles. Rør sammen egg og natreen, og deretter resten av ingrediensene. Ha i smøret og bland til du får en jevn røre. Ha i en liten kakeform og stek på 180 grader i ca 15 min (sjekk underveis - den skal være litt bløt i midten når det er ferdig). Avkjøl.

Karamellglasur

Sånn gjør du:

Lag 1 porsjon karamellsaus og avkjøl. Bland inn Philadelphia light til den er helt jevn og fin. Ha eventuelt mer Natreen i om du ønsker den søtere. Sett i kjøleskap et par timer. Når glasuren har blitt fastere i konsistensen, kan du bre den utover browniesen. Den kan gli litt utover, så det er best å beholde kaken i formen.

Pynt gjerne med smeltet sukkerfri sjokolade som du drisler over, og hakkede peanøtter.
Nyt!